Однією з причин, чому дівчата не можуть тримати дієту – необхідність вважати калорії і, що ще гірше, зважувати їжу! Згодна, спочатку це здається маренням і божевіллям, але тільки так можна точно розрахувати скільки ккал ви з’їли.
Для того, щоб з точністю визначити вагу продукту та його калорійність, використовувати ваги найзручніше. Вони стануть вашим помічником на шляху контролю свого харчування і як результат – стрункості.
Існують спеціальні кухонні ваги, які спочатку використовували кондитери для приготування десертів. Але в наш час багато фітоняшок і ПП’шниці можуть похвалитися таким “агрегатом” на кухні.
Тим не менш, далеко не у всіх такі ваги є в наявності. Але не варто засмучуватись, адже виміряти їжу можна спокійно і без них! Такі та інші gitagrad.org.ua актуальні поради за посиланням.
“Мірні” ложки на допомогу
Щоб виміряти вагу продуктів можна використовувати звичайні ложки. Але тут треба бути уважним із консистенцією продукту.
Рідкі речовини (вода, молоко, сік, чай, кава, рослинна олія та інше): у чайній ложці міститься 5 г, а в їдальні – 20.
Сипучі продукти (борошно, манка тощо): 3 г у чайній та 15 у їдальні.
Цукор та сіль: у чайній 10 г, у їдальні 25 г.
Крупи: 20 г на їдальню ложку, 4 г – на чайну.
Склянка як міра ваги
Крім того, ви завжди можете використовувати склянку. Старенька гранована 200-грамова склянка може стати чудовим “мірилом”.
Так, у такому посудині поміститься близько 200 гр молочки (молоко, кефір, ряжанка, вершки тощо).
А от якщо говорити про крупи, то ситуація інша: 145-185 гр крупи залежно від її типу. З пластівцями (вівсяними, кукурудзяними тощо) ще інакше: так, склянкою можна відміряти від 50 до 80 гр продукту.
Горіхи – 110-130 гр на склянку в залежності від типу (арахісу поміститься менше, кедрових горіхів більше).
З підсолоджувачами справи ще заплутаніше: цукрова пудра – 140 гр на склянку, цукор – 160, а мед – взагалі 360!