Морозиво: невинна насолода чи бомба миттєвої дії? Думка дієтолога



Однією з найнешкідливіших солодощів вважається морозиво. О, ця свята святих у спекотний літній день – пломбір у шоколаді! Згодна, смачненько, холодно і… калорійно!

Насправді морозиво не є дієтичним продуктом і аж ніяк не тим, що сприяє схуднення. Для схуднення вам потрібно cbo.org.ua здорове харчування, гарний сон та фізичні навантаження.

Морозиво: невинна насолода чи бомба миттєвої дії? Думка дієтолога

Морозиво – теж калорії!

Як і будь-яка інша їжа, порція морозива має власну калорійність. Причому, залежно від виду, вона може сильно відрізнятися. Так, звичайне “шоколадне” в склянці може потягнути на 200 ккал, а найсмачніший жирненький пломбір з горіхами – на всі 400!

Так що якщо ви вирішили побалувати себе таким десертом, обов’язково вписуйте його в лічильник калорій.

До речі, калорійність невеликого шоколадного батончика – 200-300 ккал, половини чизбургера з Мака – 200 ккал, шматочка домашнього Наполеона – 400 ккал. Так що не факт, що морозивом ви виграєте за калоражем. Десерт – він і в Африці десерт, з ним потрібно акуратніше і обов’язково в міру.

Стрибки цукру та голод

Основа морозива – швидкі вуглеводи. Причому вони настільки “швидкі”, що викликають миттєві стрибки цукру і, отже, інсуліну в крові.

У морозива один із найвищих показників за інсуліновим індексом (до речі, як і у йогурту). Це означає, що як воно потрапляє вам у рот, організм починає реагувати. Відразу виділяється “відповідь”: інсулін викидається в кров і займається своєю справою – зниженням рівня глюкози.

В принципі, все було б добре, якби не впливало на наш апетит. Грубо кажучи, ситуація виглядає так: ви з’їли морозиво, підняли рівень цукру, який відразу “згасився” інсуліном і впав ще більше, ніж був до цього. Отже, у вас прокинувся хтось? Апетит! Причому набагато сильніші, ніж був до трапези.

Морозиво: невинна насолода чи бомба миттєвої дії? Думка дієтолога

Псевдо-морозиво

На жаль, сьогодні морозиво роблять далеко не з найякісніших продуктів. Сучасне виробництво – це вам не СРСР-ський пломбір найвищої якості! Тут і ароматизатори, і барвники, і хімічні підсолоджувачі та інші добавки для тривалого зберігання.

В ідеалі основа цього десерту – молоко. Але, давайте подивимося правді у вічі: сьогодні на полицях супермаркетів навіть у молоці не завжди є молоко. Так що назвати морозиво корисною насолодою просто язик не повертається!

Якщо вам хочеться морозива, спробуйте зробити його! А ось від покупного краще все ж таки відмовитися.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *