П’ять причин їсти полуницю в сезон


П'ять причин їсти полуницю в сезон

Соковита, ароматна та корисна полуниця – справжній символ літа, канікул та радості. Варто скористатися сезоном полуниці, щоб заповнити дефіцит вітамінів та мікроелементів, підтримати здоров’я серця та прогнати депресію. Чи можна вживати полуницю при діабеті та як правильно це робити розповідають у цій статті https://moe-misto.cv.ua/polunicya-pri-cukrovomu-diabeti-2-tipu-korist-i-shkoda-yagodi-sposobi-vzhivannya/.

Прийнято вважати, що найбільше вітаміну С міститься в цитрусових, проте полуниця за цим вітаміном далеко обходить будь-які апельсини. Усього п’яти ягід достатньо, щоб отримати добову норму вітаміну С. А ще у полуниці є йод для нормальної роботи щитовидної залози та марганець, необхідний для синтезу «гормону щастя» серотоніну. І це далеко не повний список причин терміново купити та з’їсти козуб полуниці! Але перш, ніж це зробити, переконайтеся, що алергії на ягоди у вас немає, інакше замість користі отримаєте щось протилежне.

Зміцнює імунітет

Вітамін С, яким славиться полуниця, допомагає організму сформувати сильний захисний бар’єр. Біофлавоноїди полуниці сприяють з того що вітамін С максимально добре засвоюється. До речі, вітамін С необхідний як захисту, а й зниження вже наявних запальних процесів, і навіть синтезу колагену.

Захищає серце та судини

Полуниця допомагає знизити тиск та нормалізувати рівень холестерину. Вітамін С, калій та антоціани у її складі захищають судини, роблять їх більш еластичними. На думку фахівців, якщо є полуницю хоча б тричі на тиждень, можна знизити ризик інфаркту на 30%.

П'ять причин їсти полуницю в сезон

Поліпшує зір

Полуниця багата на вітамін Е і антиоксидантами, тому корисна для очей майже так само, як і чорниця. Доведено, що регулярне вживання полуниці уповільнює процес дегенерації жовтої плями, зміцнює судини в очах та підтримує гостроту зору.

Рятує від депресії

Фолієва кислота та вітамін В9 у складі полуниці нормалізують роботу нервової системи. Відомо, що нестача фолієвої кислоти в організмі здатна спровокувати різні нервові порушення і навіть депресії. Якщо депресія вже почалася, то однією полуницею від неї не врятуєшся, але використовувати ягоди як смачну профілактику і доповнення до прописаних лікарем препаратів обов’язково варто.

До речі, ще одна хороша новина для мозку — полуниця продовжує молодість клітин та «відсуває» вікові зміни.

Служить профілактикою раку

У полуниці багато антиоксидантів (кверцетин, кемпферол, антоціани та флавоноїди). Вони сприяють уповільненню росту пухлин, знижують запальні процеси та попереджають переродження нормальних клітин у злоякісні. Крім того, полуниця містить еллагову кислоту, яка також гальмує ріст пухлин. А ще вона захищає печінку та сприяє виробленню травних елементів.

Крім перерахованого, полуниця – найкраща подружка дівчат. Вживання ягід, а також маски на їх основі допомагають зберегти шкіру молодою, здоровою та пружною. А ще високий вміст вітаміну полегшує ПМС. І останній у списку, але не останній за значущістю факт: полуниця низькокалорійна. На 100 г полуниці припадає всього 36 ккал – цілком можна порадувати себе навіть на строгій дієті.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *