Кулінарія

Як смачно приготувати куряче філе

Куряче філе готується просто і швидко, відмінно поєднується з будь-якими інгредієнтами і, до того ж, – всім по кишені. Ділимося 10 рецептами страв з курячого філе для буденного і святкового столу.

1. Курка «Сальса»

Готуємо соковите філе в соусі «Сальса». Куряче філе щедро посипте приправою для курки, посоліть, поперчіть і викладіть у форму для запікання. Поверх філе розподіліть соус «Сальса» і відправте запікатися в духовку на 30 хвилин. Готове м’ясо посипте тертим сиром і відправте в духовку ще на кілька хвилин, щоб сир розплавився. Курка готова, пригощайтеся!

2. Куряча грудка в шубці під сиром

Оригінальний спосіб приготувати обід з того, що є в холодильнику. Відбиті шматочки курячого філе укладіть у форму для запікання, зверху викладіть тертий картопля, кільця помідорів і цибулі, змастіть майонезом, посипте сиром і відправте запікатися в духовку. Приємного апетиту!

3. Кишеньки з курячого філе з грибами

Курка ідеально поєднується з печерицями, які можна купити цілий рік. Підготовлені кишеньки з курячого філе наповніть обсмаженими грибами, скріпіть зубочистками, посоліть і поперчіть. Зверху на кишеньки викладіть сир. Підготовлене м’ясо покладіть у форму для запікання, застелене кільцями цибулі. Запікайте курячі кишеньки 25-30 хвилин і подавайте до столу!

4. Куряча піката по-швидкому

Приготуйте курячу грудку в соусі з каперсів, вершкового масла, лимонного соку і білого вина! Відбивні з курячих грудок посипте улюбленими спеціями, обваляйте в борошні й обсмажте на оливковій олії до золотистого кольору. Потім приготуйте соус з розтопленого вершкового масла, каперсів, вина, лимонного соку, петрушки і води. Надішліть курку в соус і тушкуйте 5 хвилин на повільному вогні. Ароматна і ніжна курочка готова!

5. Піца-курка

Вдалий рецепт приготування курячого філе. Відбивні з курячого філе обваляйте в борошні зі спеціями: сіль, часниковий порошок, паприка, чорний перець, прованські трави. Потім занурте філе в суміш з збитого яйця з сіллю, панірують у сухарях, смажте на сковороді і покласти в вогнетривку форму для запікання. Куряче філе змастіть соусом, покладіть гриби, помідори, зелень, посипте сиром і готуйте в духовці 10 хвилин. Спробуйте – це дуже смачно!

6. Курочка генерала Цо

Ніжна курка в гостро-солодкому соусі. Шматочки курячого філе складіть у сухий чистий пакет, додайте кукурудзяний крохмаль, сіль, перець, потім зав’яжіть пакет і добре потрусити. Обсмажте шматочки курки на розпеченій сковороді до золотистого кольору, перекладіть в каструлю, додайте рубаний часник, хойсин, соєвий соус, рисовий оцет, воду, мед і тушкуйте м’ясо в соусі приблизно 4 години. Подавайте курочку генерала Цо з відварним рисом, приємного апетиту!

7. Курка в карбонаре

Оригінальний рецепт приготування дуже смачної курки. Курячу грудку обваляйте в паніровці з борошна, сиру, солі, перцю і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Також обсмажте бекон, ковбасу, цибулю і часник, потім влийте вершки і сир. У готовий соус відправте обсмажені курячі грудки, перемішайте і подавайте, прикрасивши свіжою зеленню.

8. Курячі рулетики з капустою

Смачно і дуже просто! У сковороді потушкуйте капусту, моркву, цибулю, додайте томатну пасту, посоліть і поперчіть. Шматочки курячого філе відбийте, змастіть гірчицею і відправте в холодильник на годину. Потім на заготовки викладіть начинку, скрутіть рулетиками і закріпіть зубочистками. Посипте курячі рулетики тертим сиром і запікайте в духовці при 180 градусах. Їжте із задоволенням!

9. Курка «Тікка Масала» (майстер-клас)

Соковита і дуже смачна курочка! Замаринуйте шматочки курячої грудки в маринаді з йогурту, паприки, гарам масала, солі, часнику і лимонного соку. Потім шматочки курячого філе надіньте на дерев’яні шпажки і запечіть в духовці. Поки курка запікається, приготуйте соус з цибулі, часнику, імбиру, паприки, гарам масала, перцю чилі, куркуми, коріандру, томатного соусу, вершків і води. Зніміть шматочки курки зі шпажок і томіть в соусі кілька хвилин. Подавайте з улюбленим гарніром, приємного апетиту!

10. Курячі кишеньки зі шпинатом і часником

Курочка виходить дуже ароматною! Підготуйте кишеньки з курячого філе і заповніть начинкою з твердого сиру, шпинату і часнику. Закріпіть курячі кишеньки з допомогою зубочисток, змастіть оливковою олією і відправте в духовку на 20-25 хвилин. Готові курячі кишеньки прикрасьте свіжою зеленню і подавайте на стіл з улюбленим гарніром!