Кулінарія

Як зробити смачні здобні пиріжки в духовці з яблуками? Тісто не мокне і дуже пишне

Пиріжки з яблуками дуже люблю, готувала їх в різних варіантах. Але цей рецепт запам’ятався більше за всіх: тісто солодке, повітряне, м’яке, здобне, нітрохи не сухе, а начинка соковита, не випадає при відкушуванні. Всього один продукт і начинка стабільна, хоча і зберігає смак свіжих яблук, а не варення. За рахунок такої начинки тісто краще пропечеться всередині і піднімається вище, йому не заважає соковитість від яблук! Після охолодження пиріжки залишаються м’якими і без розігрівання кушаются з задоволенням. Нижче ви знайдете не тільки покроковий рецепт з

Пиріжки з яблуками в духовці із здобного солодкого тіста. Покроковий рецепт

1. Почнемо з опари для тіста: розмішуєм 230 мл теплого молока і 25 г свіжих дріжджів (або 8 г сухих) з цукром в кількості 5 р. Повністю розчиняємо всі крупинки.

2. Додаємо тепер 100 г борошна і знову перемішуємо, тут дрібні грудки не страшні – розійдуться пізніше. Залишаємо опару, накриваючи на 30 хвилин при кімнатній температурі.

3. За цей час вона повинна почати пузиритися, це потрібно для того, щоб дріжджам було простіше піднімати іншу здобу в тесті. Здоба – це яйця, цукор і масло в будь-якому рецепті (у нас рецепт без яєць)

4. Тепер, після перемішування і додаємо ще 75 г цукру, 7 г солі і рослинне масло – 25 мл ретельно Перемішаємо.

5. Підсипаємо борошно, як тільки тісто стане складніше заважати в мисці, переходимо на стіл.

6. Вимішуємо чергуючи з рештками борошна і вершкового масла, масло м’яке (за рецептом його 80 г). Муки ще додала 350 г, вийшло всього 450 г на тісто.

7. Тісто виходить дуже ніжним і м’яким, при цьому зовсім не липким. Не лінуємося, замішуємо руками близько 5 хвилин. Накриємо і поставимо його в тепло на 60 хвилин.

8. Поки очищаємо яблука і нарізаємо на середні шматочки. Яблука беру соковиті і щільні в кількості 600 г

9. Розігріваємо на сковороді не заважаючи 50 г цукру, він повинен перетворитися в карамель. Якщо яблука кислі, то кількість цукру можна збільшити.

10. Поки тане цукор, змішуємо кукурудзяний крохмаль – 20 г і мелену корицю за смаком, мені знадобилося 5 г цієї спеції.

11. В карамель додаємо яблука, перемішуємо. Від соку яблук карамель розтане і просочить шматочки фрукта.

12. Волога испарила, але соковиті шматочки всередині. Додамо шматочок вершкового масла, всього 20 р. Розтопимо масло і вимкнемо начинку після.

13. Змішаємо її поки вона гаряча з крохмалем і корицею, даємо начинки для пиріжків охолонути.

14. Тісто піднялося успішно за 1 годину, обминаємо його не використовуючи ні борошно, ні масло. Тісто приємне, м’яке і не липне.

15. Ділимо тісто на шматочки по 70-75 грам, виходить 12 штук. Округляємо збираючи в кульку і подкатывая долонею. Накриємо заготовки на 15 хвилин і можна ліпити пиріжки.

16. Розкачуємо тісто не дуже тонко, щоб тісто було пишним. У центр кладемо столову ложку начинки, ледве теплою. За вагою близько 40 г на кожен пиріжок.

17. Ліпимо пиріжки швом кладемо на деко з пергаментом. Проходитесь зі сполучного шва кілька разів для більш кращого з’єднання, щоб тісто не розкрилося при випічці. Відразу змащуємо пиріжки жовтком з молоком, присипаємо цукром.

18. Поки гріється духовка, пиріжки постоять 15 хвилин, перед випічкою зробимо проколи зверху, щоб усередині не було повітря і можна випікати.

19. 200 градусів – 20-25 хвилин – це режим для газових духовок, якщо у вас електрична, то можна випікати на 170 градусах (низ+конвекція) – 15-17 хвилин. Готово!

20. Пиріжки повітряні, солодкі, здобні і дуже м’які, навіть завтра! Начинка соковита, при цьому не мокра і не випадає при відкушуванні. Смачно! І вам раджу приготувати.