Яскравий інгредієнт для салатів і дуже смачна закуска! Представляємо вам сім кращих сортів солодкого червоного цибулі!
Червоний солодкий цибулю – це овочева культура з чудовим смаком. Такий лук значно відрізняється від інших різновидів цього овоча. У нього більш тонкий, багатий і ніжний смак. У червоного цибулі добре виражена солодкість. Серед різних сортів червоного цибулі є і ті, що мають невелику пікантністю і насиченим смаком. Зовнішній вид цибулин надає закусок і салатів дуже красивий і яскравий вигляд. З ним багато страви виглядають більш естетично і витончено. Рецепт смачного маринованої цибулі ви знайдете .
Сьогодні ми розповімо вам про кращі сорти такого солодкого і смачного цибулі, які легко можна виростити на дачній ділянці.
Солодкий і смачний цибуля: топ-7 сортів
Сорти червоного цибулі з нашої підбірки володіють прекрасним смаком і простий агротехнікою вирощування. Смак у всіх сортів дуже різних і кожен знайде серед них той варіант, який найбільше до душі. Якщо ви плануєте посадити таку різновид цибулі на дачній городі, придивіться до таких сортовим видами:
- “Чорний принц”. Універсальний новий сорт цибулі. Цибулини відмінні в свіжому вигляді, а також – часто використовуються для маринування та консервування. Темні фіолетові цибулини володіють високою щільністю, відмінною транспортабельністю, витримують тривалі перевезення. Вони мають багатогранним смаком, в якому ви знайдете і легку гостроту, і монотонну солодкість. Овоч багатий такими цінними мікроелементами, як селен і кверцетин.
- “Грейтфул Ред”. Середньопізній гібрид овочевий культур з відмінною врожайністю. Великі цибулини можна зібрати вже через сто двадцять днів після процедури посіву. Великі і соковиті цибулини володіють однаковим розміром і пофарбовані в червоний і насичений темний відтінок. Перевага сорту “Грейтфул Ред” полягає у відмінній лежкості врожаю і витривалості при тривалих перевезеннях.
- “Червоний Брауншвейзький”. Даний сорт неймовірно простий у вирощуванні. При розрізі цибулини відкриваються прекрасні біло-фіолетовий малюнок. Рослина характеризується дружними сходами і простий агротехнікою вирощування. Великий урожай можна отримати за один дачний сезон.
o “Кампілло”. Приносить великий урожай щільних і соковитих цибулин, які відрізняються чудовим тонким смаком і пряним ароматом. Смакові якості відмінні – цибуля солодкий, з тонкою пікантну нотку. Гібрид неймовірно витривалий і переносити несприятливі погодні умови. Фіолетові цибулини досить стійкі до багатьох захворювань, особливо до фузаріозу та ураження рожевої гниллю.
- “Багряний м’яч”. Великоплідний сорт цибулі з раннім дозріванням. Перші цибулини можна викопати вже на вісімдесят п’ятий день після висіву посівного матеріалу. Цибулини круглі, насиченого фіолетового забарвлення. Цибулини мають яскравим фітонцидну впливом. Урожай можна одержати і значно раніше, якщо вирощувати культуру розсадним методом. Найбільш смачний такий лук свіжим, але і маринований варіант багатьом припаде до душі.
- “Юконт”. Круглі цибулини пофарбовані в вишуканий пурпурний відтінок. У даного сорту неймовірно висока врожайність. Цибулини володіють прекрасним смаком. У ньому присутня як невелика гострота, так і благородна солодкість. Лежкість у сорту “Юконт” на висоті, тому такі цибулини спокійно зберігаються до ранньої весни. При хороших умовах можна зберегти врожай навіть до настання літа.
- “Ретро”. Популярний і вже перевірений сорт червоного солодкого лука, який відмінно підходить для городнього посіву. Культура відрізняється високою і щедрою врожайністю. Раннє плодоношення і перший урожай можна зібрати через вісімдесят днів з початку посіву. У цибулин досить суха лушпиння, яка пофарбовані в вишнево-червоний колір. Сама цибулина біло-рожева в розрізі. Смак у овоча солодкий, тому такий цибулю можна додавати у страви для дитячого меню і свіжі салати, які не потребують термічної обробки.
Дані сорти червоного цибулі порадують вас чудовими смаковими якостями, простим вирощуванням і невибагливістю у догляді. Вони невибагливі і добре приживуться в будь-якій кліматичній зоні.