Рецепт окрошки на квасі з індичкою
Як вибрати хороший квас для окрошки? Уважно читати етикетку. Справжній живий квас виготовлений із застосуванням технології бродіння. Купажовані не беремо. Чим менше термін придатності, тим краще. В ідеалі це і зовсім 24 години. Невеликий осад – хороший знак. А бульбашки повинні бути дрібними і «довготривалими».
Окрошка на квасі з індичкою, редисом і сметаною
Вам знадобиться:
Копчене філе індички 200 г
Квас Домашній живий 1 л
Редис-100 г
Огірки 150 г
Яйце 2 шт
Кріп 1-2 вет
Петрушка 1-2 вет
Вершковий хрін 10 г
Сметана 20% 90 г
Картопля 200 г
Час приготування: 20-25 хв + 10 хв на підготовку
- Закип’ятіть 2 л води в чайнику. Перелийте в каструлю. Посоліть. Очистіть картопля, великий розріжте навпіл – дрібна картопля вариться швидше. Покладіть в каструлю і варіть 15-20 хв. до м’якості всередині. Потім злийте воду. Остудіть і наріжте дрібним кубиком.
- Покладіть яйця в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння. Варіть ще 10 хв. Вийдуть яйця круто. Готові яйця відразу опустіть в холодну воду. Потім очистіть і наріжте дрібним кубиком.
- Редис, огірки і індичку наріжте дрібним кубиком. Кріп і петрушку порубаєте дрібно. Всі інгредієнти з’єднайте в глибокій мисці. Залийте квасом. Подавайте порційно зі сметаною і хріном.