Кращий рецепт домашнього імбирного печива на новий рік (глазур не обсипається)
Ось уже кілька років поспіль я печу імбирне печиво напередодні Нового року. І хоч пригощати таким ласощами друзів і рідних – це не наша традиція, для мене імбирне печиво асоціюється зі святковим настроєм.
А все тому, що в його складі є нетривіальний набір прянощів – він і огортає відчуттям новорічного чарівництва. Який? Читайте нижче, і все дізнаєтеся.
Як я готую імбирне печиво на Новий рік
Куховарити таке частування дуже просто і приємно. Тісто виходить пластичне, а чарівний святковий аромат наповнить весь будинок.
Заздалегідь дістаньте масло і яйце з холодильника, щоб вони придбали кімнатну температуру.
А тепер дивіться, як усе просто! У мисці з’єднуємо яйце, сіль, м’яке вершкове масло, мед і цукор. За допомогою віночка доводимо масу до однорідності.
У мірний стакан насипаємо 260 грам борошна, туди ж додаємо соду і прянощі: імбир, корицю, мускатний горіх, кардамон і гвоздику.
Якщо у вас є ступа, не полінуйтеся і розітріть в ній цілісні прянощі – так вони ще більше розкриють свій насичений аромат
Всі пропорції інгредієнтів для зручності я закріпила одним списком наприкінці статті.
Просіваємо всі сипучі інгредієнти в масляну масу і з’єднуємо, вимішуючи пластичне тісто.
Загортаємо наш пряний колобок плівку, або як я, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник хвилин на 20 для стабілізації всіх компонентів.
Розкачати тісто в тонкий пласт зручніше відразу на пергаменті. Товщини в 5 міліметрів буде достатньо.
Вирізаємо формочками майбутні печеньки і прибираємо надлишки тіста. Пергамент акуратно переносимо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10-12, залежить від товщини та розміру форми.
Готове імбирне печиво прикрашаємо глазур’ю для пряників. Її зробити теж не важко, головне – дотримати всі тонкощі.
Відокремлюємо білок. Жовток нам в рецепті імбирного печива не знадобиться.
Збиваємо міксером до стійких піків.
У сотейнику змішати воду з цукром і доводимо до стану сиропу. Як перевірити, що сироп готовий? Капніть краплю в миску з холодною водою. Якщо вам вдасться скачати краплю в кульку, значить сироп пора знімати з плити.
Не припиняючи збивати білки тоненькою цівкою вводимо гарячий сіром. Маса починає набувати гладку щільну консистенцію. За хвилину до закінчення збивання додайте кілька крапель соку лимона. Глазур для імбирних пряників готова!
А тепер починається найцікавіше. До цього процесу можна підключити всю сім’ю! Починаємо прикрашати пряники.
Не переживайте, якщо у вас немає кондитерського мішка. Візьміть звичайний пакет і зробіть в кутку маленький отвір. Не поспішайте обрізати відразу багато, краще поступово відрегулювати потрібний діаметр.
Щоб глазур швидше висохла, печиво можна підсушити в духовці при 60 градусах.
З таким домашнім імбирним печивом не соромно прийти в гості чи пригостити колег на роботі.
Інгредієнти для рецепта імбирного печива в домашніх умовах:
- м’яке вершкове масло – 100 гр
- яйце – 1 шт
- щіпка солі
- мед – 1 ст. л з гіркою
- цукор – 70 гр
- борошно – 260 гр
- сода – 0. 5 ч. л
- мелений імбир – 1 ч. л
- мелена кориця – 2 ч. л
- гвоздика – 1/4 ч. л
- кардамон – 1/4 ч. л
- мускатний горіх – 1/4 ч. л
Для глазурі:
- білок – 1 шт
- цукор – 70 гр
- вода – 20 мл
- сік лимона
А ви любите імбирні пряники? Будете готувати?