Кулінарія

Кращий рецепт домашнього імбирного печива на новий рік (глазур не обсипається)

Ось уже кілька років поспіль я печу імбирне печиво напередодні Нового року. І хоч пригощати таким ласощами друзів і рідних – це не наша традиція, для мене імбирне печиво асоціюється зі святковим настроєм.

А все тому, що в його складі є нетривіальний набір прянощів – він і огортає відчуттям новорічного чарівництва. Який? Читайте нижче, і все дізнаєтеся.

Як я готую імбирне печиво на Новий рік

Куховарити таке частування дуже просто і приємно. Тісто виходить пластичне, а чарівний святковий аромат наповнить весь будинок.

Заздалегідь дістаньте масло і яйце з холодильника, щоб вони придбали кімнатну температуру.

А тепер дивіться, як усе просто! У мисці з’єднуємо яйце, сіль, м’яке вершкове масло, мед і цукор. За допомогою віночка доводимо масу до однорідності.

У мірний стакан насипаємо 260 грам борошна, туди ж додаємо соду і прянощі: імбир, корицю, мускатний горіх, кардамон і гвоздику.

Якщо у вас є ступа, не полінуйтеся і розітріть в ній цілісні прянощі – так вони ще більше розкриють свій насичений аромат

Всі пропорції інгредієнтів для зручності я закріпила одним списком наприкінці статті.

Просіваємо всі сипучі інгредієнти в масляну масу і з’єднуємо, вимішуючи пластичне тісто.

Загортаємо наш пряний колобок плівку, або як я, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник хвилин на 20 для стабілізації всіх компонентів.

Розкачати тісто в тонкий пласт зручніше відразу на пергаменті. Товщини в 5 міліметрів буде достатньо.

Вирізаємо формочками майбутні печеньки і прибираємо надлишки тіста. Пергамент акуратно переносимо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10-12, залежить від товщини та розміру форми.

Готове імбирне печиво прикрашаємо глазур’ю для пряників. Її зробити теж не важко, головне – дотримати всі тонкощі.

Відокремлюємо білок. Жовток нам в рецепті імбирного печива не знадобиться.

Збиваємо міксером до стійких піків.

У сотейнику змішати воду з цукром і доводимо до стану сиропу. Як перевірити, що сироп готовий? Капніть краплю в миску з холодною водою. Якщо вам вдасться скачати краплю в кульку, значить сироп пора знімати з плити.

Не припиняючи збивати білки тоненькою цівкою вводимо гарячий сіром. Маса починає набувати гладку щільну консистенцію. За хвилину до закінчення збивання додайте кілька крапель соку лимона. Глазур для імбирних пряників готова!

А тепер починається найцікавіше. До цього процесу можна підключити всю сім’ю! Починаємо прикрашати пряники.

Не переживайте, якщо у вас немає кондитерського мішка. Візьміть звичайний пакет і зробіть в кутку маленький отвір. Не поспішайте обрізати відразу багато, краще поступово відрегулювати потрібний діаметр.

Щоб глазур швидше висохла, печиво можна підсушити в духовці при 60 градусах.

З таким домашнім імбирним печивом не соромно прийти в гості чи пригостити колег на роботі.

Інгредієнти для рецепта імбирного печива в домашніх умовах:

  • м’яке вершкове масло – 100 гр
  • яйце – 1 шт
  • щіпка солі
  • мед – 1 ст. л з гіркою
  • цукор – 70 гр
  • борошно – 260 гр
  • сода – 0. 5 ч. л
  • мелений імбир – 1 ч. л
  • мелена кориця – 2 ч. л
  • гвоздика – 1/4 ч. л
  • кардамон – 1/4 ч. л
  • мускатний горіх – 1/4 ч. л

Для глазурі:

  • білок – 1 шт
  • цукор – 70 гр
  • вода – 20 мл
  • сік лимона

А ви любите імбирні пряники? Будете готувати?